Składniki
3 sztuki
1 sztuka
null
200 gramów
null
4 sztuki
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w kostkę, a następnie przypraw i odstaw na pół godziny.
Krok 2
Boczek, paprykę i oczyszczoną cebulę pokój w plasterki.
Krok 3
Na szpadki nabijaj na przemian mięso, boczek, cebulę i paprykę. Piecz około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej