Szaszłyk kołecki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk kołecki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

null

200 gramów

null

4 sztuki

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w kostkę, a następnie przypraw i odstaw na pół godziny.

Krok 2

Boczek, paprykę i oczyszczoną cebulę pokój w plasterki.

Krok 3

Na szpadki nabijaj na przemian mięso, boczek, cebulę i paprykę. Piecz około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk kołecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk kołecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk kołecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk kołecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk kołecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk kołecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk kołecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk kołecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej