
Składniki
500 gramów
200 gramów
3 łyżki
2 łyżki
200 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę.
Krok 2
Na szpadki nadziewaj na przemian morele, kawałki mięsa i śliwki.
Krok 3
Szaszłyki posmaruj mieszaniną oliwy, soku cytrynowego i Delikatem Knorr.
Krok 4
Piecz10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej