
Składniki
500 gramów
200 gramów
3 łyżki
2 łyżki
200 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę.
Krok 2
Na szpadki nadziewaj na przemian morele, kawałki mięsa i śliwki.
Krok 3
Szaszłyki posmaruj mieszaniną oliwy, soku cytrynowego i Delikatem Knorr.
Krok 4
Piecz10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej