
Składniki
500 gramów
200 gramów
3 łyżki
2 łyżki
200 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę.
Krok 2
Na szpadki nadziewaj na przemian morele, kawałki mięsa i śliwki.
Krok 3
Szaszłyki posmaruj mieszaniną oliwy, soku cytrynowego i Delikatem Knorr.
Krok 4
Piecz10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej