Szaszłyki z indyka i truskawek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z indyka i truskawek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka pokrój na kwadratowe kawałki.

Krok 2

Przygotowane mięso oprósz Przyprawą do kurczaka i odstaw do lodówki.

Krok 3

Pokrój boczek (lub bekon) oraz cebulę w kostkę. Truskawki pozostaw w całości (chyba, że są wyjątkowo duże, wtedy podziel je na dwie równe części).

Krok 4

Każdą część szaszłyka nakładaj na patyki ostrożnie, nie zostawiając odstępu. Najlepiej, jeśli na początku i końcu szaszłyka umieścisz mięso z indyka.

Krok 5

Smaż szaszłyki na grillu lub patelni grillowej. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej