
Składniki
300 gramów
2 łyżki
200 gramów
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka pokrój na kwadratowe kawałki.
Krok 2
Przygotowane mięso oprósz Przyprawą do kurczaka i odstaw do lodówki.
Krok 3
Pokrój boczek (lub bekon) oraz cebulę w kostkę. Truskawki pozostaw w całości (chyba, że są wyjątkowo duże, wtedy podziel je na dwie równe części).
Krok 4
Każdą część szaszłyka nakładaj na patyki ostrożnie, nie zostawiając odstępu. Najlepiej, jeśli na początku i końcu szaszłyka umieścisz mięso z indyka.
Krok 5
Smaż szaszłyki na grillu lub patelni grillowej. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej