Szaszłyki z indyka i truskawek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z indyka i truskawek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka pokrój na kwadratowe kawałki.

Krok 2

Przygotowane mięso oprósz Przyprawą do kurczaka i odstaw do lodówki.

Krok 3

Pokrój boczek (lub bekon) oraz cebulę w kostkę. Truskawki pozostaw w całości (chyba, że są wyjątkowo duże, wtedy podziel je na dwie równe części).

Krok 4

Każdą część szaszłyka nakładaj na patyki ostrożnie, nie zostawiając odstępu. Najlepiej, jeśli na początku i końcu szaszłyka umieścisz mięso z indyka.

Krok 5

Smaż szaszłyki na grillu lub patelni grillowej. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z indyka i truskawek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej