Szparagi z sosem i grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z sosem i grzankami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

200 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze szparagów odłam zdrewniałe końce i wyrzuć je. Pozostałe części wrzuć je do wrzątku i obgotuj kilka minut.

Krok 2

Pieczarki umyj, pokrój w ćwiartki, wymieszaj z sosem sojowym i obsmaż na odrobinie oliwy.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze startym na tarce o drobnych oczkach serem niebieskim, jogurtem naturalnym i pieprzem.

Krok 4

Na talerzyki przełóż szparagi i pieczarki, polej sosem i posyp grzankami Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Crostini z serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej