
Składniki
1 szczypta
150 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 pęczek
200 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze szparagów odłam zdrewniałe końce i wyrzuć je. Pozostałe części wrzuć je do wrzątku i obgotuj kilka minut.
Krok 2
Pieczarki umyj, pokrój w ćwiartki, wymieszaj z sosem sojowym i obsmaż na odrobinie oliwy.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze startym na tarce o drobnych oczkach serem niebieskim, jogurtem naturalnym i pieprzem.
Krok 4
Na talerzyki przełóż szparagi i pieczarki, polej sosem i posyp grzankami Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej