Szparagi z sosem i grzankami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

61

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 opakowanie

200 gramów

150 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze szparagów odłam zdrewniałe końce i wyrzuć je. Pozostałe części wrzuć je do wrzątku i obgotuj kilka minut.

Krok 2

Pieczarki umyj, pokrój w ćwiartki, wymieszaj z sosem sojowym i obsmaż na odrobinie oliwy.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze startym na tarce o drobnych oczkach serem niebieskim, jogurtem naturalnym i pieprzem.

Krok 4

Na talerzyki przełóż szparagi i pieczarki, polej sosem i posyp grzankami Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z groszku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej