Składniki
1 szczypta
150 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 pęczek
200 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze szparagów odłam zdrewniałe końce i wyrzuć je. Pozostałe części wrzuć je do wrzątku i obgotuj kilka minut.
Krok 2
Pieczarki umyj, pokrój w ćwiartki, wymieszaj z sosem sojowym i obsmaż na odrobinie oliwy.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze startym na tarce o drobnych oczkach serem niebieskim, jogurtem naturalnym i pieprzem.
Krok 4
Na talerzyki przełóż szparagi i pieczarki, polej sosem i posyp grzankami Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej