Szparagi z sosem i grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z sosem i grzankami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 opakowanie

200 gramów

150 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze szparagów odłam zdrewniałe końce i wyrzuć je. Pozostałe części wrzuć je do wrzątku i obgotuj kilka minut.

Krok 2

Pieczarki umyj, pokrój w ćwiartki, wymieszaj z sosem sojowym i obsmaż na odrobinie oliwy.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze startym na tarce o drobnych oczkach serem niebieskim, jogurtem naturalnym i pieprzem.

Krok 4

Na talerzyki przełóż szparagi i pieczarki, polej sosem i posyp grzankami Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z sosem i grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej