Szybka sałatka szefa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka sałatka szefa

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

5 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy pod bieżącą wodą. Osuszamy papierowym ręcznikiem a następnie rwiemy na małe kawałki.

Krok 2

Z pomidora zdejmujemy skórkę. Paprykę i ogórka myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy. Pomidora kroimy w niewielkie cząstki.

Krok 3

Paprykę przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z ogórkiem, szynką i żółtym serem kroimy w słupki.

Krok 4

Sos mieszamy z keczupem i majonezem. Polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy. Posypujemy grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej