Szybka sałatka szefa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka sałatka szefa

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

5 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy pod bieżącą wodą. Osuszamy papierowym ręcznikiem a następnie rwiemy na małe kawałki.

Krok 2

Z pomidora zdejmujemy skórkę. Paprykę i ogórka myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy. Pomidora kroimy w niewielkie cząstki.

Krok 3

Paprykę przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z ogórkiem, szynką i żółtym serem kroimy w słupki.

Krok 4

Sos mieszamy z keczupem i majonezem. Polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy. Posypujemy grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej