
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
5 dekagramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę myjemy pod bieżącą wodą. Osuszamy papierowym ręcznikiem a następnie rwiemy na małe kawałki.
Krok 2
Z pomidora zdejmujemy skórkę. Paprykę i ogórka myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy. Pomidora kroimy w niewielkie cząstki.
Krok 3
Paprykę przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z ogórkiem, szynką i żółtym serem kroimy w słupki.
Krok 4
Sos mieszamy z keczupem i majonezem. Polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy. Posypujemy grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej