Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Korniszona podziel na cztery równe paski.

Krok 2

Następnie dopasuj rozmiar sera i szynki (ser może być ewentualnie trochę większy od szynki).Połóż ser, następnie na niego szynkę i korniszona, a całość zawiń.

Krok 3

Roladki włóż do dużego naczynia żaroodpornego. Zapiekaj do momentu, gdy ser zacznie się delikatnie rozpuszczać.

Krok 4

Sos w słoiku Spaghetti Bolognese podgrzej w rondelku i polej nim roladki. Podawaj. Rada: Do takich roladek możesz dodać także pomidory i makaron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej