Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Korniszona podziel na cztery równe paski.

Krok 2

Następnie dopasuj rozmiar sera i szynki (ser może być ewentualnie trochę większy od szynki).Połóż ser, następnie na niego szynkę i korniszona, a całość zawiń.

Krok 3

Roladki włóż do dużego naczynia żaroodpornego. Zapiekaj do momentu, gdy ser zacznie się delikatnie rozpuszczać.

Krok 4

Sos w słoiku Spaghetti Bolognese podgrzej w rondelku i polej nim roladki. Podawaj. Rada: Do takich roladek możesz dodać także pomidory i makaron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej