Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Korniszona podziel na cztery równe paski.
Krok 2
Następnie dopasuj rozmiar sera i szynki (ser może być ewentualnie trochę większy od szynki).Połóż ser, następnie na niego szynkę i korniszona, a całość zawiń.
Krok 3
Roladki włóż do dużego naczynia żaroodpornego. Zapiekaj do momentu, gdy ser zacznie się delikatnie rozpuszczać.
Krok 4
Sos w słoiku Spaghetti Bolognese podgrzej w rondelku i polej nim roladki. Podawaj. Rada: Do takich roladek możesz dodać także pomidory i makaron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej