Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Korniszona podziel na cztery równe paski.

Krok 2

Następnie dopasuj rozmiar sera i szynki (ser może być ewentualnie trochę większy od szynki).Połóż ser, następnie na niego szynkę i korniszona, a całość zawiń.

Krok 3

Roladki włóż do dużego naczynia żaroodpornego. Zapiekaj do momentu, gdy ser zacznie się delikatnie rozpuszczać.

Krok 4

Sos w słoiku Spaghetti Bolognese podgrzej w rondelku i polej nim roladki. Podawaj. Rada: Do takich roladek możesz dodać także pomidory i makaron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka zawijana z serem na gorąco, z dodatkiem korniszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej