Tajskie Curry z Tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie Curry z Tofu

Autor: papaduda

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

400 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

200 gramów

250 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karmelizujemy na gorącej dużej patelni lub woku tofu (lub kurczaka), oraz grzyby, odstawiamy na bok. Do tego samego naczynia wlewamy połowe mleka kokosowego, podgrzewamy, dodajemy sos rybny, cukier, curry i mieszamy. Dodajemy grzyby i fasolke, dusimy przez 5 min. Następnie dodajemy papryczki chili, sos z limonki, doprawiamy solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kopiec kreta na blachę
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej