Tajskie Curry z Tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie Curry z Tofu

Autor: papaduda

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

250 gramów

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karmelizujemy na gorącej dużej patelni lub woku tofu (lub kurczaka), oraz grzyby, odstawiamy na bok. Do tego samego naczynia wlewamy połowe mleka kokosowego, podgrzewamy, dodajemy sos rybny, cukier, curry i mieszamy. Dodajemy grzyby i fasolke, dusimy przez 5 min. Następnie dodajemy papryczki chili, sos z limonki, doprawiamy solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej