Tajskie Curry z Tofu

Autor: papaduda

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

250 gramów

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karmelizujemy na gorącej dużej patelni lub woku tofu (lub kurczaka), oraz grzyby, odstawiamy na bok. Do tego samego naczynia wlewamy połowe mleka kokosowego, podgrzewamy, dodajemy sos rybny, cukier, curry i mieszamy. Dodajemy grzyby i fasolke, dusimy przez 5 min. Następnie dodajemy papryczki chili, sos z limonki, doprawiamy solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej