Tajskie Curry z Tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie Curry z Tofu

Autor: papaduda

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

400 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

200 gramów

250 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karmelizujemy na gorącej dużej patelni lub woku tofu (lub kurczaka), oraz grzyby, odstawiamy na bok. Do tego samego naczynia wlewamy połowe mleka kokosowego, podgrzewamy, dodajemy sos rybny, cukier, curry i mieszamy. Dodajemy grzyby i fasolke, dusimy przez 5 min. Następnie dodajemy papryczki chili, sos z limonki, doprawiamy solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie Curry z Tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej