tarta z owocami leśnymi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

445

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

1.5 szklanki

krem:

1 opakowanie

80 gramów

200 mililitrów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z Kasi, jajka, cukru i mąki zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być dobrze wyrobione. Następnie wkładamy je do zamrażalnika na 30 min.

Krok 2

Ciastem wylepiamy formę do tarty, nakłuwając ją widelcem. Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach.

Krok 3

Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Gdy już będzie chłodny miksujemy go z Kasią. Takim kremem smarujemy ciasto.

Krok 4

Kremówkę ubijamy na sztywną pianę i smarujemy nią ciasto, nakładając na krem śmietankowy.

Krok 5

Tartę dekorujemy owocami leśnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tarta z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tarta z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tarta z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tarta z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tarta z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tarta z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tarta z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej