Torcik z galaretkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

2 opakowania

1 litr

4 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka i wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Piec ok. 30-40 min w temp. 160-180 C.

Krok 2

Wystudzony biszkopt przekroić na pół i nasączyć.

Krok 3

Rozpuścić galaretki w zmniejszonej ilości wody niż podano na opakowaniu, wystudzić, a zastygnięte pokroić w kostki.

Krok 4

Ugotować kremy, ostudzone zmiksować z Kasią.

Krok 5

Masę podzielić na pół. Do jednej części dodać kostki galaretek (trochę zostawić do dekoracji). Na biszkopt wyłożyć masę z galaretkami, przykryć drugim biszkoptem. Boki i wierzch tortu posmarowac kremem i przyozdobić

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lukrowane choineczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Zobacz również