Tort cappuccino

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

282

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

1.5 szklanki

1.5 szklanki

3 łyżeczki

3 łyżki

2 łyżeczki

krem:

500 gramów

500 mililitrów

10 łyżek

6 łyżek

4 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: żółtka oddzielić od białek. Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao.

Krok 2

Tortownicę wysmarować Kasią, posypać mąką krupczatką.

Krok 3

Przelać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 30 minut w 160 stopni.

Krok 4

Po upieczeniu wystudzić i przekroić na 3 blaty.

Krok 5

Masa cappuccino: do serka wsypać kawę cappuccino, 3 łyżki cukru i wymieszać.

Krok 6

Ubić kremówkę z 3 łyżkami cukru i śmietan-fixami.

Krok 7

Odłożyć połowę bitej śmietany. Do drugiej połowy dodać masę cappuccino i wymieszać.

Krok 8

Masę podziedzielić na 3 części. Jedną połowę wyłożyć na pierwszy blat, przykryć drugim plackiem, wyłożyć drugą część masy cappucino. Przykryć drugim blatem.

Krok 9

Pozostałą masą posmarować cały wierzch i boki tortu.

Krok 10

Wierzch udekorować wg uznania bitą śmietaną. Posypać wiórkami czekoladowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej