Tort cappuccino

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

193

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

8 sztuk

2 szklanki

2 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

krem:

250 gramów

500 mililitrów

0.5 szklanki

4 opakowania

8 łyżek

dodatki:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, następnie mąkę, proszek do pieczenia, olej i ocet.

Krok 2

Ciasto podzielić na dwie części.

Krok 3

Do jednej dodać 2 łyżki kakao.

Krok 4

Foremki posmarować tłuszczem, posypać mąką krupczatką i przelać ciasto.

Krok 5

Piec dwa biszkopty, każdy po ok. 15-20 minut w nagrzanym do 160 stopni piekarniku. Po upieczeniu zostawić do wystudzenia.

Krok 6

Oba biszkopty przekroić wzdłuż. W ten sposób otrzymamy 4 placki. (2 jasne, 2 ciemne).

Krok 7

Masa: utrzeć serek z proszkiem cappuccino i 2 łyżkami cukru.

Krok 8

Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fix.

Krok 9

Połowę kremówki przełożyć do masy serowej i delikatnie wymieszać.

Krok 10

Drugą pozostawić do dekoracji.

Krok 11

Masę cappuccino podzielić na 4 części.

Krok 12

Posmarować ciemny blat biszkopta masą cappuccino.

Krok 13

Przykryć jasnym blatem.

Krok 14

Blat posmarować masą cappuccino i wyłożyć wiśnie (odsączone z syropu).

Krok 15

Przykryć ciemnym blatem, posmarować masą cappuccino i na to ostatni jasny blat.

Krok 16

Pozostałą masą posmarować wierzch i boki tortu.

Krok 17

Kremówkę przełożyć do szprycy i udekorować według uznania.

Krok 18

Na wierzch dodać czekoladowe kropelki. Smacznego !!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka czarno-biała
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej