Tort karnawałowy Cassate

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

masa:

1.5 szklanki

2 szklanki

1 opakowanie

8 sztuk

2 opakowania

3 łyżki

1 puszka

3 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować biszkopt z 3 wedle ulubionego przepisu.

Krok 2

Do wysokiego naczynia wlać mleko, cukier, cukier waniliowy i jajka.

Krok 3

Ubijać na wolnym ogniu, gotować jak budyń, pozostawić do ostygnięcia.

Krok 4

Następnie utrzeć 2 kostki Kasi i po łyżce dodawać ostudzoną masę.

Krok 5

Do masy dodać pokrojoną w kostkę czekoladę i orzechy oraz rodzynki, podzielić na 2 części do jednej dodać kakao, wyłożyć na biszkopt, na to jasną masę, pokrojone w kostkę brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.

Krok 6

Wstawić do lodówki. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort karnawałowy Cassate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort karnawałowy Cassate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort karnawałowy Cassate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort karnawałowy Cassate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort karnawałowy Cassate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort karnawałowy Cassate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort karnawałowy Cassate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej