Tort Mefisto

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

1.5 szklanki

2 łyżki

6 łyżek

2 łyżki

3 łyżeczki

masa:

1.5 opakowania

2 opakowania

4 łyżki

1 litr

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: ubić pianę z białek na sztywno, dodać stopniowo cukier, żółtka, mąki, kakao i proszek.

Krok 2

Ciasto upiec, a temp. 180* - 220*.

Krok 3

Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na 3 cześć i każdą nasączyć mocną herbatą z 4 łyżeczkami cukru.

Krok 4

Masa: ugotować budynie według przepisu na opakowaniu z 4 łyżkami cukru.

Krok 5

Ostudzić.

Krok 6

Odstawić część budyniu (ok. 6 łyżek), a resztę zimnego budyniu utrzeć z Kasią.

Krok 7

1 placek biszkoptu posmarować masą, ale pozostawić część masy na wierzch i boki.

Krok 8

2 placek biszkoptu posmarować budyniem.

Krok 9

Na wierzch wyłożyć pozostałą część masy i konfitury. Tort wstawić do lodówki na pół godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Mefisto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Mefisto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Mefisto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Mefisto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Mefisto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Mefisto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Mefisto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort motylek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej