Tort śmietankowy z kokosową posypką – Zobacz na przepisy.pl

Tort śmietankowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

0.75 szklanki

0.75 szklanki

0.25 szklanki

2 łyżeczki

krem:

1 opakowanie

dekoracja:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na pianę, wsypać cukier i nadal miksować do rozpuszczenia cukru. Następnie dodawać kolejno po jednym żółtku. Na koniec wsypać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Piec 30-35 minut w temperaturze 180*C.

Krok 3

Krem wykonać według przepisu na opakowaniu. Biszkopt przekroić na 3 krążki, posmarować kremem i dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej