Tort śmietankowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

240

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

0.75 szklanki

0.75 szklanki

0.25 szklanki

2 łyżeczki

krem:

1 opakowanie

dekoracja:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na pianę, wsypać cukier i nadal miksować do rozpuszczenia cukru. Następnie dodawać kolejno po jednym żółtku. Na koniec wsypać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Piec 30-35 minut w temperaturze 180*C.

Krok 3

Krem wykonać według przepisu na opakowaniu. Biszkopt przekroić na 3 krążki, posmarować kremem i dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort śmietankowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej