Tort śmietankowy z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tort śmietankowy z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

1.5 szklanki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 szklanka

1 szczypta

bita śmietana:

1 litr

4 opakowania

0.5 szklanki

dodatkowo:

1 słoik

2 sztuki

1 puszka

dekoracja:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: białka oddzielić od żółtek, do białek dodać szczyptę soli i ubijać podczas ubijania dodawać cukier i cukier waniliowy, ubijać na puszyste masę. Następnie dodawać po jednym żółtku - całość ubijać 10 min. Mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowana tortownice i obsypana mąką.

Krok 2

Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 min. w 180 st. C.

Krok 3

Wszystkie składniki na bitą śmietanę połączyć ze sobą i miksować 5 min.

Krok 4

Biszkopt nasączyć, posmarować cienko dżemem i sama bitą śmietana, przykryć drugim biszkoptem, nasączyć i posmarować bitą śmietaną wymieszana z owocami i przykryć ostatnim biszkoptem, nasączyć i posmarować bitą śmietaną boki i górę tortu i udekorować.

Krok 5

Różyczki robimy z brzoskwiń: owoce kroimy w cieniutkie paseczki i każdy paseczek owijamy dookoła każdego innego paseczka i tak powstaje różyczka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort śmietankowy z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort śmietankowy z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort śmietankowy z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort śmietankowy z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort śmietankowy z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort śmietankowy z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort śmietankowy z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej