Tortilla w sosie fasolowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tortilla w sosie fasolowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

500 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę zmiksuj razem z zalewą na gładką masę.

Krok 2

Cebule obierz, przekrój na pół. Jedną połówkę zeszklij w całości na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Dodaj mus z fasoli i podsmaż. Dopraw do smaku, cebulę wyrzuć. Mus przełóż do miski.

Krok 4

Na świeżym tłuszczu podsmaż z każdej strony tortille, ale niezbyt mocno, aby były dość elastyczne. Ułóż na talerzu, na każdą nałóż sos fasolowy i złóż w trójkąty.

Krok 5

Pozostałą cebulę pokrój na talarki. Każdą tortillę udekoruj kwaśną śmietaną, pokruszonym twarogiem oraz cebulą. Podawaj na gorąco z dodatkiem ostrej salsy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej