Tortilla w sosie fasolowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla w sosie fasolowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

500 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę zmiksuj razem z zalewą na gładką masę.

Krok 2

Cebule obierz, przekrój na pół. Jedną połówkę zeszklij w całości na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Dodaj mus z fasoli i podsmaż. Dopraw do smaku, cebulę wyrzuć. Mus przełóż do miski.

Krok 4

Na świeżym tłuszczu podsmaż z każdej strony tortille, ale niezbyt mocno, aby były dość elastyczne. Ułóż na talerzu, na każdą nałóż sos fasolowy i złóż w trójkąty.

Krok 5

Pozostałą cebulę pokrój na talarki. Każdą tortillę udekoruj kwaśną śmietaną, pokruszonym twarogiem oraz cebulą. Podawaj na gorąco z dodatkiem ostrej salsy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej