
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
1 opakowanie
500 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę zmiksuj razem z zalewą na gładką masę.
Krok 2
Cebule obierz, przekrój na pół. Jedną połówkę zeszklij w całości na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Dodaj mus z fasoli i podsmaż. Dopraw do smaku, cebulę wyrzuć. Mus przełóż do miski.
Krok 4
Na świeżym tłuszczu podsmaż z każdej strony tortille, ale niezbyt mocno, aby były dość elastyczne. Ułóż na talerzu, na każdą nałóż sos fasolowy i złóż w trójkąty.
Krok 5
Pozostałą cebulę pokrój na talarki. Każdą tortillę udekoruj kwaśną śmietaną, pokruszonym twarogiem oraz cebulą. Podawaj na gorąco z dodatkiem ostrej salsy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej