Tortilla w sosie fasolowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla w sosie fasolowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

500 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę zmiksuj razem z zalewą na gładką masę.

Krok 2

Cebule obierz, przekrój na pół. Jedną połówkę zeszklij w całości na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Dodaj mus z fasoli i podsmaż. Dopraw do smaku, cebulę wyrzuć. Mus przełóż do miski.

Krok 4

Na świeżym tłuszczu podsmaż z każdej strony tortille, ale niezbyt mocno, aby były dość elastyczne. Ułóż na talerzu, na każdą nałóż sos fasolowy i złóż w trójkąty.

Krok 5

Pozostałą cebulę pokrój na talarki. Każdą tortillę udekoruj kwaśną śmietaną, pokruszonym twarogiem oraz cebulą. Podawaj na gorąco z dodatkiem ostrej salsy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej