Tradycyjne risotto po mediolańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

450 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

80 gramów

null

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść masło, a następnie zeszklij na nim czosnek i cebulę.

Krok 2

Wsyp ryż i podgrzewaj, szybko mieszając.

Krok 3

Wlej białe wino i duś powoli. Dolewaj bulion. Lekko posól i dodaj szafran.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Tarta serowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej