Tradycyjne risotto po mediolańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne risotto po mediolańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

450 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

80 gramów

null

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść masło, a następnie zeszklij na nim czosnek i cebulę.

Krok 2

Wsyp ryż i podgrzewaj, szybko mieszając.

Krok 3

Wlej białe wino i duś powoli. Dolewaj bulion. Lekko posól i dodaj szafran.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej