Tradycyjne risotto po mediolańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne risotto po mediolańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

450 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

80 gramów

null

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść masło, a następnie zeszklij na nim czosnek i cebulę.

Krok 2

Wsyp ryż i podgrzewaj, szybko mieszając.

Krok 3

Wlej białe wino i duś powoli. Dolewaj bulion. Lekko posól i dodaj szafran.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej