Składniki
1.5 litra
450 gramów
150 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
80 gramów
null
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść masło, a następnie zeszklij na nim czosnek i cebulę.
Krok 2
Wsyp ryż i podgrzewaj, szybko mieszając.
Krok 3
Wlej białe wino i duś powoli. Dolewaj bulion. Lekko posól i dodaj szafran.
Przepisy w Waszym wykonaniu
4 osoby oglądają przepis: 
Muffinki frittata
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej