Tradycyjne risotto po mediolańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne risotto po mediolańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

450 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

80 gramów

null

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść masło, a następnie zeszklij na nim czosnek i cebulę.

Krok 2

Wsyp ryż i podgrzewaj, szybko mieszając.

Krok 3

Wlej białe wino i duś powoli. Dolewaj bulion. Lekko posól i dodaj szafran.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Lazania po grecku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej