Tradycyjne risotto po mediolańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne risotto po mediolańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

80 gramów

1 szczypta

null

1.5 litra

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść masło, a następnie zeszklij na nim czosnek i cebulę.

Krok 2

Wsyp ryż i podgrzewaj, szybko mieszając.

Krok 3

Wlej białe wino i duś powoli. Dolewaj bulion. Lekko posól i dodaj szafran.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej