
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Truskawki wymyj i osącz z wody, pozostaw szypułki.
Krok 2
Owoce ułóż na półmisku i skrop dość obficie alkoholem.
Krok 3
Następnie przykryj i wstaw do lodówki. Przed podaniem posyp grubo zmielonym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej