Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą
łatwe
37 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kulki lodów o różnych smakach ułóż w miseczce jedna na drugiej.
Krok 2
Deser polej sosem czekoladowym i posyp kolorowymi gwiazdkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą
Lodowa wieża, oblana czekoladową polewą to ciekawy sposób na przygotowanie deseru. Doskonale nadaje się zarówno na podwieczorek, jak i specjalne okazje, np. urodziny czy spotkanie w gronie przyjaciół. Do jego przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku produktów: lodów o różnych smakach (np. czekoladowych, śmietankowych i truskawkowych), sosu czekoladowego oraz kolorowej posypki w kształcie gwiazdek. Kulki lodów o różnych smakach ułóż jedna na drugiej. Następnie polej je czekoladowym sosem i udekoruj kolorową posypką. Gotowe! Otrzymane w ten sposób lody możesz podawać razem z owocami i bitą śmietaną, najlepiej serwowanymi na osobnym talerzu. Sprawdzą się m.in. truskawki, maliny, borówki lub wiśnie. Przepis na lodową wieżę możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując sos czekoladowy malinowym musem, a kolorową posypkę wiórkami przyrządzonymi z czekolady lub uprażonymi na suchej patelni migdałami. Pobierz listę niezbędnych składników i wypróbuj nasz przepis na lodową wierzę w trzech smakach.