Udka kurczaka ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka ze śliwkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

100 mililitrów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka po oczyszczeniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Śliwki dokładnie umyj, ale nie zdejmuj z nich skórki, ani nie usuwaj pestek.

Krok 3

Usmaż udka kurczaka na patelnii. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Ułóż śliwki na około udek i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 45 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej