Udka kurczaka ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka ze śliwkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

500 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka po oczyszczeniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Śliwki dokładnie umyj, ale nie zdejmuj z nich skórki, ani nie usuwaj pestek.

Krok 3

Usmaż udka kurczaka na patelnii. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Ułóż śliwki na około udek i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 45 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej