Wafle czekoladowe:)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

1.5 szklanki

0.75 szklanki

4.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W wodzie rozpuścić Kasię i cukier. Podgrzewać.

Krok 2

Lekko przestudzić.

Krok 3

Dodać kakao i mleko w proszku. Dokładnie zmiksować, by powstała gęsta i lśniąca masa (można dodać aromatu migdałowego).

Krok 4

Przełożyć wafle. Docisnąć. Pokroić. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wafle czekoladowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wafle czekoladowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wafle czekoladowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wafle czekoladowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wafle czekoladowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wafle czekoladowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wafle czekoladowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Magiczne ciasto
czas przygotowania
46 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej