Wafle czekoladowe:)

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

1 opakowanie

4.5 szklanki

1.5 szklanki

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W wodzie rozpuścić Kasię i cukier. Podgrzewać.

Krok 2

Lekko przestudzić.

Krok 3

Dodać kakao i mleko w proszku. Dokładnie zmiksować, by powstała gęsta i lśniąca masa (można dodać aromatu migdałowego).

Krok 4

Przełożyć wafle. Docisnąć. Pokroić. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej