Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oleju podsmażyć mieszankę warzywną. Dodać pomidory z puszki i cebulę pokrojoną w piórka.
Krok 2
Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr i dusić na wolnym ogniu, aż sos troszkę zgęstnieje. Doprawić do smaku.
Krok 3
Podawać z ryżem ugotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej