Warzywa duszone w bulionie z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa duszone w bulionie z ryżem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oleju podsmażyć mieszankę warzywną. Dodać pomidory z puszki i cebulę pokrojoną w piórka.

Krok 2

Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr i dusić na wolnym ogniu, aż sos troszkę zgęstnieje. Doprawić do smaku.

Krok 3

Podawać z ryżem ugotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej