
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oleju podsmażyć mieszankę warzywną. Dodać pomidory z puszki i cebulę pokrojoną w piórka.
Krok 2
Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr i dusić na wolnym ogniu, aż sos troszkę zgęstnieje. Doprawić do smaku.
Krok 3
Podawać z ryżem ugotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej