Warzywa duszone w bulionie z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Warzywa duszone w bulionie z ryżem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oleju podsmażyć mieszankę warzywną. Dodać pomidory z puszki i cebulę pokrojoną w piórka.

Krok 2

Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr i dusić na wolnym ogniu, aż sos troszkę zgęstnieje. Doprawić do smaku.

Krok 3

Podawać z ryżem ugotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej