Warzywa duszone w bulionie z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa duszone w bulionie z ryżem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oleju podsmażyć mieszankę warzywną. Dodać pomidory z puszki i cebulę pokrojoną w piórka.

Krok 2

Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr i dusić na wolnym ogniu, aż sos troszkę zgęstnieje. Doprawić do smaku.

Krok 3

Podawać z ryżem ugotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa duszone w bulionie z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomarańczowy pstrąg
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej