
Składniki
4 sztuki
300 gramów
0.5 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
600 gramów
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę pokrój na kawałki, a następnie obtocz w mące i lekko podsmaż na smalcu. Przełóż do rondla.
Krok 2
Marchew i ziemniaki pokrój w kostkę, polej śmietaną i upiecz wraz z wątróbką w piekarniku.
Krok 3
Przed podaniem posól i posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej