Wątróbka duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka duszona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

0.5 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

600 gramów

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę pokrój na kawałki, a następnie obtocz w mące i lekko podsmaż na smalcu. Przełóż do rondla.

Krok 2

Marchew i ziemniaki pokrój w kostkę, polej śmietaną i upiecz wraz z wątróbką w piekarniku.

Krok 3

Przed podaniem posól i posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej