Wątróbka duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka duszona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

0.5 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

600 gramów

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę pokrój na kawałki, a następnie obtocz w mące i lekko podsmaż na smalcu. Przełóż do rondla.

Krok 2

Marchew i ziemniaki pokrój w kostkę, polej śmietaną i upiecz wraz z wątróbką w piekarniku.

Krok 3

Przed podaniem posól i posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gulasz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej