Duszone roladki schabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone roladki schabowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

null

4 sztuki

null

3 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy plaster schabu rozbij i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

Ułóż na nim pasek papryki, pasek ogórka kiszonego, piórko cebuli. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Obtocz w mące. Smaż na złoty kolor na oleju.

Krok 4

Mięso zalej wodą, dodaj suszone grzyby, resztę cebuli, rozgnieciony czosnek, pokrojone w plastry pieczarki.

Krok 5

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, bazylię, dopraw pieprzem. Duś do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Szparagi z szynką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej