
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
null
4 sztuki
null
3 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdy plaster schabu rozbij i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Ułóż na nim pasek papryki, pasek ogórka kiszonego, piórko cebuli. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Obtocz w mące. Smaż na złoty kolor na oleju.
Krok 4
Mięso zalej wodą, dodaj suszone grzyby, resztę cebuli, rozgnieciony czosnek, pokrojone w plastry pieczarki.
Krok 5
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, bazylię, dopraw pieprzem. Duś do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej