
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
null
4 sztuki
null
3 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdy plaster schabu rozbij i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Ułóż na nim pasek papryki, pasek ogórka kiszonego, piórko cebuli. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Obtocz w mące. Smaż na złoty kolor na oleju.
Krok 4
Mięso zalej wodą, dodaj suszone grzyby, resztę cebuli, rozgnieciony czosnek, pokrojone w plastry pieczarki.
Krok 5
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, bazylię, dopraw pieprzem. Duś do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej