Duszone roladki schabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone roladki schabowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

null

4 sztuki

null

3 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy plaster schabu rozbij i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

Ułóż na nim pasek papryki, pasek ogórka kiszonego, piórko cebuli. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Obtocz w mące. Smaż na złoty kolor na oleju.

Krok 4

Mięso zalej wodą, dodaj suszone grzyby, resztę cebuli, rozgnieciony czosnek, pokrojone w plastry pieczarki.

Krok 5

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, bazylię, dopraw pieprzem. Duś do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej