Duszone roladki schabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone roladki schabowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

null

4 sztuki

null

3 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy plaster schabu rozbij i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

Ułóż na nim pasek papryki, pasek ogórka kiszonego, piórko cebuli. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Obtocz w mące. Smaż na złoty kolor na oleju.

Krok 4

Mięso zalej wodą, dodaj suszone grzyby, resztę cebuli, rozgnieciony czosnek, pokrojone w plastry pieczarki.

Krok 5

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, bazylię, dopraw pieprzem. Duś do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone roladki schabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Rogaliki bez drożdży
czas przygotowania
150 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej