
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
null
4 sztuki
null
3 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdy plaster schabu rozbij i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Ułóż na nim pasek papryki, pasek ogórka kiszonego, piórko cebuli. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Obtocz w mące. Smaż na złoty kolor na oleju.
Krok 4
Mięso zalej wodą, dodaj suszone grzyby, resztę cebuli, rozgnieciony czosnek, pokrojone w plastry pieczarki.
Krok 5
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, bazylię, dopraw pieprzem. Duś do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej