Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą

Autor: Just My Delicious

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

6 sztuk

6 sztuk

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie łososia: Łososia opłucz pod bieżącą wodą i ułóż na folii aluminiowej. Z obu stron skrop go octem, posól i popieprz również z obu stron. Na wierzchu ułóż masło, obsyp papryką, smażoną cebulką w kostkach, poukładaj gałązki bazylii, oregano oraz kolendry. Całość owiń w folię tak aby na czubku był mały wylot powietrza. Piecz na grillu lub w piekarniku rozgrzanym do 180C przez ok 40 minut.

Krok 2

Przygotowanie szparagów: Szparagi opłucz i odłam ich dolny koniec. Ugotuj je układając w naczyniu do gotowania na parze. Gotuj do momentu, aż będą al dente. Możesz je też upiec na grillu w 180C przez 7 minut.

Krok 3

Przygotowanie truskawkowej salsy: Umyte truskawki pokrój na bardzo drobną kostkę. Cebulki też drobno pokrój i dorzuć je do truskawek. Wymieszaj wszystko z pozostałymi składnikami i już.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej