Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą

Autor: Just My Delicious

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

6 sztuk

1 pęczek

1 szczypta

1 łyżka

6 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie łososia: Łososia opłucz pod bieżącą wodą i ułóż na folii aluminiowej. Z obu stron skrop go octem, posól i popieprz również z obu stron. Na wierzchu ułóż masło, obsyp papryką, smażoną cebulką w kostkach, poukładaj gałązki bazylii, oregano oraz kolendry. Całość owiń w folię tak aby na czubku był mały wylot powietrza. Piecz na grillu lub w piekarniku rozgrzanym do 180C przez ok 40 minut.

Krok 2

Przygotowanie szparagów: Szparagi opłucz i odłam ich dolny koniec. Ugotuj je układając w naczyniu do gotowania na parze. Gotuj do momentu, aż będą al dente. Możesz je też upiec na grillu w 180C przez 7 minut.

Krok 3

Przygotowanie truskawkowej salsy: Umyte truskawki pokrój na bardzo drobną kostkę. Cebulki też drobno pokrój i dorzuć je do truskawek. Wymieszaj wszystko z pozostałymi składnikami i już.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej