Wątróbka po Maćkowemu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka po Maćkowemu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego garnka wlej 0,5 lt wody,i rozpuść w niej kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

Krok 2

Wątróbkę pokrój na małe kawałki i obtocz w mące.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj wątróbkę i smaż kilka minut.

Krok 4

Wlej wcześniej przygotowany rosół i duś przez kilka minut. Gotową wątróbkę podaj z ziemniakami lub z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej