Wątróbka po Maćkowemu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka po Maćkowemu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego garnka wlej 0,5 lt wody,i rozpuść w niej kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

Krok 2

Wątróbkę pokrój na małe kawałki i obtocz w mące.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj wątróbkę i smaż kilka minut.

Krok 4

Wlej wcześniej przygotowany rosół i duś przez kilka minut. Gotową wątróbkę podaj z ziemniakami lub z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej