Wątróbka po Maćkowemu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka po Maćkowemu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1

300 gramów

1 sztuka

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego garnka wlej 0,5 lt wody,i rozpuść w niej kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

Krok 2

Wątróbkę pokrój na małe kawałki i obtocz w mące.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj wątróbkę i smaż kilka minut.

Krok 4

Wlej wcześniej przygotowany rosół i duś przez kilka minut. Gotową wątróbkę podaj z ziemniakami lub z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej