Wątróbka po Maćkowemu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka po Maćkowemu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1

300 gramów

1 sztuka

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego garnka wlej 0,5 lt wody,i rozpuść w niej kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

Krok 2

Wątróbkę pokrój na małe kawałki i obtocz w mące.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj wątróbkę i smaż kilka minut.

Krok 4

Wlej wcześniej przygotowany rosół i duś przez kilka minut. Gotową wątróbkę podaj z ziemniakami lub z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka po Maćkowemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej