Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
400 mililitrów
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i posiekaj szalotkę oraz czosnek. Podgrzej oliwę i podsmaż warzywa.
Krok 2
Jak zrobią się szkliste wlej passatę pomidorową. Dodaj oregano, dopraw solą oraz pieprzem u gotuj ok 5-7 minut.
Krok 3
Teraz dodaj Unbelievaballs The Vegetarian Butcher i gotuj ponownie kolejne 5 minut.
Krok 4
Posiekaj natkę pietruszki. Posyp danie i podawaj z kromkę bagietki.

Dobra rada:
Zamiast bagietki Unbelievaballs The Vegetarian Butcher możesz podawać z wegańskim makaronem. Smak możesz zaostrzyć dodając np. świeże chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym
Masz ochotę na pulpety, ale na co dzień nie jesz mięsa? Jak to pogodzić? Wystarczy przygotować wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym według naszego przepisu. To kompozycja zarówno prosta, jak i pyszna! Szalotka, czosnek, oliwa, passata pomidorowa, oregano i pietruszka odpowiadają za głęboki aromat tej potrawy. Od dziś możesz rozkoszować się pulpecikami w wersji wege, włączając je do świątecznego oraz codziennego menu. Będzie prosto, szybko i przede wszystkim pysznie!
Dla kogo?
Pulpeciki wegetariańskie doskonale sprawdzą się w kuchni miłośników potraw roślinnych. Równocześnie są idealnym urozmaiceniem jadłospisu entuzjastów dań mięsnych, którzy poszukują ciekawych pomysłów na lunch czy kolację.
Na jaką okazję?
Pulpeciki serwujcie przede wszystkim w porze obiadowej. Świetnie sprawdzą się jako propozycja gorącego dania na romantyczną kolację we dwoje czy podczas świątecznego spotkania w rodzinnym gronie.
Czy wiesz, że?
Szalotka, odgrywająca dużą rolę w naszym przepisie, to odmiana czosnku. Oficjalna nazwa tej rośliny to czosnek askaloński. Pochodzi z Bliskiego Wschodu.
Dla urozmaicenia:
Jako dodatek do pulpecików możesz podać pieczywo lub dowolny wegański makaron. Miłośnicy pikantnych smaków powinni wzbogacić sos świeżym chilli.