Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

400 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj szalotkę oraz czosnek. Podgrzej oliwę i podsmaż warzywa.

Krok 2

Jak zrobią się szkliste wlej passatę pomidorową. Dodaj oregano, dopraw solą oraz pieprzem u gotuj ok 5-7 minut.

Krok 3

Teraz dodaj Unbelievaballs The Vegetarian Butcher i gotuj ponownie kolejne 5 minut.

Krok 4

Posiekaj natkę pietruszki. Posyp danie i podawaj z kromkę bagietki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast bagietki Unbelievaballs The Vegetarian Butcher możesz podawać z wegańskim makaronem. Smak możesz zaostrzyć dodając np. świeże chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowymWegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym

Masz ochotę na pulpety, ale na co dzień nie jesz mięsa? Jak to pogodzić? Wystarczy przygotować wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym według naszego przepisu. To kompozycja zarówno prosta, jak i pyszna! Szalotka, czosnek, oliwa, passata pomidorowa, oregano i pietruszka odpowiadają za głęboki aromat tej potrawy. Od dziś możesz rozkoszować się pulpecikami w wersji wege, włączając je do świątecznego oraz codziennego menu. Będzie prosto, szybko i przede wszystkim pysznie!

Dla kogo?

Pulpeciki wegetariańskie doskonale sprawdzą się w kuchni miłośników potraw roślinnych. Równocześnie są idealnym urozmaiceniem jadłospisu entuzjastów dań mięsnych, którzy poszukują ciekawych pomysłów na lunch czy kolację.

Na jaką okazję?

Pulpeciki serwujcie przede wszystkim w porze obiadowej. Świetnie sprawdzą się jako propozycja gorącego dania na romantyczną kolację we dwoje czy podczas świątecznego spotkania w rodzinnym gronie.

Czy wiesz, że?

Szalotka, odgrywająca dużą rolę w naszym przepisie, to odmiana czosnku. Oficjalna nazwa tej rośliny to czosnek askaloński. Pochodzi z Bliskiego Wschodu.

Dla urozmaicenia:

Jako dodatek do pulpecików możesz podać pieczywo lub dowolny wegański makaron. Miłośnicy pikantnych smaków powinni wzbogacić sos świeżym chilli.