Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

400 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj szalotkę oraz czosnek. Podgrzej oliwę i podsmaż warzywa.

Krok 2

Jak zrobią się szkliste wlej passatę pomidorową. Dodaj oregano, dopraw solą oraz pieprzem u gotuj ok 5-7 minut.

Krok 3

Teraz dodaj Unbelievaballs The Vegetarian Butcher i gotuj ponownie kolejne 5 minut.

Krok 4

Posiekaj natkę pietruszki. Posyp danie i podawaj z kromkę bagietki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast bagietki Unbelievaballs The Vegetarian Butcher możesz podawać z wegańskim makaronem. Smak możesz zaostrzyć dodając np. świeże chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowymWegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym

Masz ochotę na pulpety, ale na co dzień nie jesz mięsa? Jak to pogodzić? Wystarczy przygotować wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym według naszego przepisu. To kompozycja zarówno prosta, jak i pyszna! Szalotka, czosnek, oliwa, passata pomidorowa, oregano i pietruszka odpowiadają za głęboki aromat tej potrawy. Od dziś możesz rozkoszować się pulpecikami w wersji wege, włączając je do świątecznego oraz codziennego menu. Będzie prosto, szybko i przede wszystkim pysznie!

Dla kogo?

Pulpeciki wegetariańskie doskonale sprawdzą się w kuchni miłośników potraw roślinnych. Równocześnie są idealnym urozmaiceniem jadłospisu entuzjastów dań mięsnych, którzy poszukują ciekawych pomysłów na lunch czy kolację.

Na jaką okazję?

Pulpeciki serwujcie przede wszystkim w porze obiadowej. Świetnie sprawdzą się jako propozycja gorącego dania na romantyczną kolację we dwoje czy podczas świątecznego spotkania w rodzinnym gronie.

Czy wiesz, że?

Szalotka, odgrywająca dużą rolę w naszym przepisie, to odmiana czosnku. Oficjalna nazwa tej rośliny to czosnek askaloński. Pochodzi z Bliskiego Wschodu.

Dla urozmaicenia:

Jako dodatek do pulpecików możesz podać pieczywo lub dowolny wegański makaron. Miłośnicy pikantnych smaków powinni wzbogacić sos świeżym chilli.