Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

400 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj szalotkę oraz czosnek. Podgrzej oliwę i podsmaż warzywa.

Krok 2

Jak zrobią się szkliste wlej passatę pomidorową. Dodaj oregano, dopraw solą oraz pieprzem u gotuj ok 5-7 minut.

Krok 3

Teraz dodaj Unbelievaballs The Vegetarian Butcher i gotuj ponownie kolejne 5 minut.

Krok 4

Posiekaj natkę pietruszki. Posyp danie i podawaj z kromkę bagietki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast bagietki Unbelievaballs The Vegetarian Butcher możesz podawać z wegańskim makaronem. Smak możesz zaostrzyć dodając np. świeże chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowymWegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym

Masz ochotę na pulpety, ale na co dzień nie jesz mięsa? Jak to pogodzić? Wystarczy przygotować wegetariańskie pulpeciki w sosie pomidorowym według naszego przepisu. To kompozycja zarówno prosta, jak i pyszna! Szalotka, czosnek, oliwa, passata pomidorowa, oregano i pietruszka odpowiadają za głęboki aromat tej potrawy. Od dziś możesz rozkoszować się pulpecikami w wersji wege, włączając je do świątecznego oraz codziennego menu. Będzie prosto, szybko i przede wszystkim pysznie!

Dla kogo?

Pulpeciki wegetariańskie doskonale sprawdzą się w kuchni miłośników potraw roślinnych. Równocześnie są idealnym urozmaiceniem jadłospisu entuzjastów dań mięsnych, którzy poszukują ciekawych pomysłów na lunch czy kolację.

Na jaką okazję?

Pulpeciki serwujcie przede wszystkim w porze obiadowej. Świetnie sprawdzą się jako propozycja gorącego dania na romantyczną kolację we dwoje czy podczas świątecznego spotkania w rodzinnym gronie.

Czy wiesz, że?

Szalotka, odgrywająca dużą rolę w naszym przepisie, to odmiana czosnku. Oficjalna nazwa tej rośliny to czosnek askaloński. Pochodzi z Bliskiego Wschodu.

Dla urozmaicenia:

Jako dodatek do pulpecików możesz podać pieczywo lub dowolny wegański makaron. Miłośnicy pikantnych smaków powinni wzbogacić sos świeżym chilli.