Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

naleśniki:

50 gramów

170 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

nadzienie:

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

sos czekoladowy:

50 gramów

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mikserem mąkę, wodę, mleko, jajka i szczyptę soli. Masło rozpuść w rondelku i przestudź. Wlej do ciasta naleśnikowego i ponownie wymieszaj mikserem.

Krok 2

Na małą rozgrzaną patelnię wlewaj cienką warstwę ciasta. Gdy naleśnik z jednej strony się upiecze, przełóż go na drugą stronę i dopiecz.

Krok 3

Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałki. Podduś na patelni razem z cukrem, masłem i rodzynkami.

Krok 4

Śmietankę zagrzej, wrzuć pokruszoną czekoladę i mieszaj, aż powstanie gładki sos.

Krok 5

Naleśniki zwiń dość ciasno w rulony i ułóż na talerzu. Obłóż uduszonymi gruszkami i polej sosem czekoladowym.Podawaj jeszcze ciepłe z lodami Carte d'Or Malaga.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Cały okoń z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej