Wieprzowe nóżki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowe nóżki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

2 sztuki

null

null

null

1 sztuka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nóżki oczyść, po czym umyj, sparz i zalej dużą ilością zimnej wody.

Krok 2

Dodaj wszystkie przyprawy i wstaw na wolny ogień. Gotuj do momentu, gdy mięso stanie się miękkie (trzeba często sprawdzać stan mięsa, gdyż nóżki łatwo się rozpadają).

Krok 3

Czerwona fasolę odsącz z zalewy, przepłucz i wymieszaj z tartym chrzanem oraz majonezem. Podawaj z nóżkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowe nóżki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowe nóżki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowe nóżki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowe nóżki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowe nóżki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowe nóżki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowe nóżki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowe nóżki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej