Winogronowa fantazja

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

152 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa:

350 gramów

350 gramów

4 łyżki

0.3 szklanki

0.5 szklanki

1.5 opakowania

300 gramów

300 gramów

ciasto:

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg utrzeć z twarożkiem, śmietaną i cukrem.

Krok 2

Wino zagotować i rozpuścić w nim galaretkę.

Krok 3

Po ostudzeniu dokładnie połączyć z masą serową.

Krok 4

Herbatnikami wyłożyć dno i boki formy do ciasta.

Krok 5

Zalać masą serową i zatopić w niej winogrona.

Krok 6

Wstawić do lodówki.

Krok 7

Po zastygnięciu można posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Winogronowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Winogronowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Winogronowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Winogronowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Winogronowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Winogronowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Winogronowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Stefanka serowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej