Wok warzywny z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wok warzywny z tofu

Danie jest źródłem żelaza wspomagającego odporność

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

160 gramów

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

50 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżki

0.5 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta.

Krok 2

W międzyczasie pokrój tofu na 1 cm kawałki, pokrój grzyby na pół, pora na małe kawałki. To samo zrób z kapustą i papryką. Przepłucz kiełki fasoli. Wyciśnij sok z cytryny.

Krok 3

Podgrzej wok i dodaj dwie łyżki oliwy. Usmaż tofu razem z imbirem. Dodaj grzyby, warzywa i sos sojowy. Smaż wszystko razem około 4 minuty.

Krok 4

Dodaj rozdrobnioną kostkę bulionową, sok z cytryny i przyprawy. Odstaw na chwilę wok. Dodaj makaron i 100 ml wody. Postaw ponownie na palniku i smaż 4 minuty.

przepisy.pl

Dobra rada:

Porcja dania dostarcza istotną ilość żelaza potrzebnego w codziennej diecie. Żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wok warzywny z tofuWok warzywny z tofu

Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta.