Wok warzywny z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wok warzywny z tofu

Danie jest źródłem żelaza wspomagającego odporność

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

160 gramów

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

50 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżki

0.5 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta.

Krok 2

W międzyczasie pokrój tofu na 1 cm kawałki, pokrój grzyby na pół, pora na małe kawałki. To samo zrób z kapustą i papryką. Przepłucz kiełki fasoli. Wyciśnij sok z cytryny.

Krok 3

Podgrzej wok i dodaj dwie łyżki oliwy. Usmaż tofu razem z imbirem. Dodaj grzyby, warzywa i sos sojowy. Smaż wszystko razem około 4 minuty.

Krok 4

Dodaj rozdrobnioną kostkę bulionową, sok z cytryny i przyprawy. Odstaw na chwilę wok. Dodaj makaron i 100 ml wody. Postaw ponownie na palniku i smaż 4 minuty.

przepisy.pl

Dobra rada:

Porcja dania dostarcza istotną ilość żelaza potrzebnego w codziennej diecie. Żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej