Wok warzywny z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wok warzywny z tofu

Danie jest źródłem żelaza wspomagającego odporność

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

160 gramów

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

50 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżki

0.5 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta.

Krok 2

W międzyczasie pokrój tofu na 1 cm kawałki, pokrój grzyby na pół, pora na małe kawałki. To samo zrób z kapustą i papryką. Przepłucz kiełki fasoli. Wyciśnij sok z cytryny.

Krok 3

Podgrzej wok i dodaj dwie łyżki oliwy. Usmaż tofu razem z imbirem. Dodaj grzyby, warzywa i sos sojowy. Smaż wszystko razem około 4 minuty.

Krok 4

Dodaj rozdrobnioną kostkę bulionową, sok z cytryny i przyprawy. Odstaw na chwilę wok. Dodaj makaron i 100 ml wody. Postaw ponownie na palniku i smaż 4 minuty.

przepisy.pl

Dobra rada:

Porcja dania dostarcza istotną ilość żelaza potrzebnego w codziennej diecie. Żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wok warzywny z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wok warzywny z tofuWok warzywny z tofu

Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta.