Wuzetka z owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij
Wuzetka z owocami

Składniki

4 sztuki

17 dekagramów

20 dekagramów

4 dekagramy

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 litr

4 łyżki

5 łyżeczek

dekoracja:

1 opakowanie

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec dodać przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dokładnie wymieszać.

Krok 2

Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierze blachą.

Krok 3

Piec ok. 25-30 minut. Pozostawić do ostygnięcia.

Krok 4

Gdy będzie zimne, przekroić na 3 części. Śmietanę z cukrem pudrem ubić, pod koniec dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę.

Krok 5

Na pierwszy biszkopt nakładamy grubą warstwę dżemu i śmietanę. Nakładamy 2 biszkopt, znów śmietanę i 3 biszkopt.

Krok 6

Górę smarujemy resztą śmietany i ozdabiamy dowolnymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wuzetka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wuzetka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wuzetka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wuzetka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wuzetka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wuzetka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wuzetka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej