Wuzetka z wiśniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

722

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

20 dekagramów

18 dekagramów

2 dekagramy

1 łyżeczka

1 opakowanie

500 mililitrów

2 łyżki

2.5 łyżeczki

1 opakowanie

1 opakowanie

polewa:

0.5 sztuki

0.75 szklanki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Na koniec dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Dokładnie wymieszać i wylać do wyłożonej papierem blachy.

Krok 4

Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Krok 5

Biszkopt powinien być na tyle wysoki, że da się go przekroić na dwie części. Dolną smarujemy dżemem wiśniowym i układamy wiśnie.

Krok 6

Bitą śmietanę ubić.

Krok 7

Pod koniec ubijania dodać cukier puder.

Krok 8

Żelatyny rozpuścić w wodzie i dodawać do śmietany, ciągle mieszając.

Krok 9

Śmietanę wyłożyć na wiśniach i przykryć drugą częścią.

Krok 10

Do garnka dajemy wszystkie składniki na polewę i doprowadzamy do wrzenia, oblewamy ciasto

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wuzetka z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wuzetka z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wuzetka z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wuzetka z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wuzetka z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wuzetka z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wuzetka z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej