Wykwintny schabowy

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

35 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki kroimy w cząstki. Cebulę siekamy.

Krok 2

Obrany ze skórki pomidor kroimy w kostkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulę, dodajemy pieczarki i dusimy przez chwilę. Dodajemy pomidor, doprawimy solą, pieprzem, przyprawą w mini kostce Knorr i oregano. Dusimy przez 10 minut.

Krok 4

Mięso pokrojone na 4 kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.

Krok 5

Żaroodporne naczynie natłuszczamy. Układamy w nim kotlety. Na wierzchu każdego kładziemy porcję pieczarek.

Krok 6

Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, aż mięso się zrumieni. Przed końcem pieczenia kładziemy na wierzch plaster żółtego sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej