
Składniki
50 dekagramów
35 dekagramów
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
4 plastry
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki kroimy w cząstki. Cebulę siekamy.
Krok 2
Obrany ze skórki pomidor kroimy w kostkę.
Krok 3
Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulę, dodajemy pieczarki i dusimy przez chwilę. Dodajemy pomidor, doprawimy solą, pieprzem, przyprawą w mini kostce Knorr i oregano. Dusimy przez 10 minut.
Krok 4
Mięso pokrojone na 4 kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Krok 5
Żaroodporne naczynie natłuszczamy. Układamy w nim kotlety. Na wierzchu każdego kładziemy porcję pieczarek.
Krok 6
Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, aż mięso się zrumieni. Przed końcem pieczenia kładziemy na wierzch plaster żółtego sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej