Wykwintny schabowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintny schabowy

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

5

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

35 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki kroimy w cząstki. Cebulę siekamy.

Krok 2

Obrany ze skórki pomidor kroimy w kostkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulę, dodajemy pieczarki i dusimy przez chwilę. Dodajemy pomidor, doprawimy solą, pieprzem, przyprawą w mini kostce Knorr i oregano. Dusimy przez 10 minut.

Krok 4

Mięso pokrojone na 4 kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.

Krok 5

Żaroodporne naczynie natłuszczamy. Układamy w nim kotlety. Na wierzchu każdego kładziemy porcję pieczarek.

Krok 6

Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, aż mięso się zrumieni. Przed końcem pieczenia kładziemy na wierzch plaster żółtego sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej