
Składniki
50 dekagramów
35 dekagramów
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
4 plastry
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki kroimy w cząstki. Cebulę siekamy.
Krok 2
Obrany ze skórki pomidor kroimy w kostkę.
Krok 3
Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulę, dodajemy pieczarki i dusimy przez chwilę. Dodajemy pomidor, doprawimy solą, pieprzem, przyprawą w mini kostce Knorr i oregano. Dusimy przez 10 minut.
Krok 4
Mięso pokrojone na 4 kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Krok 5
Żaroodporne naczynie natłuszczamy. Układamy w nim kotlety. Na wierzchu każdego kładziemy porcję pieczarek.
Krok 6
Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, aż mięso się zrumieni. Przed końcem pieczenia kładziemy na wierzch plaster żółtego sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej