Wyśmienity omlet ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity omlet ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

350 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Dodaj szpinak i duś na małym ogniu przez kilka minut, do chwili kiedy woda odparuje.

Krok 3

Zdejmij z ognia, wymieszaj z rozkłóconymi jajkami, startym serem, dopraw do smaku i przełóż do płaskiej foremki, takiej jak np. do tarty.

Krok 4

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej