Wyśmienity omlet ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity omlet ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

350 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Dodaj szpinak i duś na małym ogniu przez kilka minut, do chwili kiedy woda odparuje.

Krok 3

Zdejmij z ognia, wymieszaj z rozkłóconymi jajkami, startym serem, dopraw do smaku i przełóż do płaskiej foremki, takiej jak np. do tarty.

Krok 4

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony szpinak z czosnkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej