Wyśmienity omlet ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity omlet ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

350 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Dodaj szpinak i duś na małym ogniu przez kilka minut, do chwili kiedy woda odparuje.

Krok 3

Zdejmij z ognia, wymieszaj z rozkłóconymi jajkami, startym serem, dopraw do smaku i przełóż do płaskiej foremki, takiej jak np. do tarty.

Krok 4

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej