
Składniki
6 sztuk
2 pęczki
null
null
6 sztuk
1 litr
5 kilogramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj gęś i odetnij jej szyję i skrzydła. Włóż mięso do wody z lodem na 4 godziny.
Krok 2
3 jabłka i 3 cebule pokrój w grubą kostkę. Następnie wymieszaj je z solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 3
Wyciągnij gęś z wody i osusz. Posyp ją solą i pieprzem (w środku też) i nadziej wcześniej pokrojonymi jabłkami i cebulą. Wsadź do brytfanny, wlej wywar z rosołu Knorr, wsadź do pieca i piecz przez 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni często polewając mi
Krok 4
Po tym czasie zwiększ temperaturę do 200 stopni dodając przy okazji resztę jabłek i cebuli i piecz kolejne 30 minut.
Krok 5
Kiedy ten czas upłynie oddziel tłuszcz od sosu spod pieczenia. Sam sos dopraw pieprzem i solą. Gęś podawaj z pieczonymi jabłkami i cebulą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej