Zapiekane faszerowane jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane faszerowane jajka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

0.25 opakowania

6 łyżek

3 łyżki

null łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwa jajka ugotuj na twardo następnie przekrój na pół, wyjmij żółtka, a białka wyłóż na deskę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Żółtka rozetrzyj, dodaj dwie łyżki bułki tartej, śmietanę, cebulę, surowe jajko.

Krok 4

Porcje farszu nałóż do białek.

Krok 5

Ułóż na blasze, posyp bułką tartą i skrop roztopionym masłem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 15 minut.

Krok 3

Farsz dopraw przyprawą Knorr i posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej