Składniki
3 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
6 łyżek
2 łyżki
0.25 opakowania
null łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dwa jajka ugotuj na twardo następnie przekrój na pół, wyjmij żółtka, a białka wyłóż na deskę.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Żółtka rozetrzyj, dodaj dwie łyżki bułki tartej, śmietanę, cebulę, surowe jajko.
Krok 4
Porcje farszu nałóż do białek.
Krok 5
Ułóż na blasze, posyp bułką tartą i skrop roztopionym masłem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 15 minut.
Krok 3
Farsz dopraw przyprawą Knorr i posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej