Zapiekane faszerowane jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane faszerowane jajka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

0.25 opakowania

6 łyżek

3 łyżki

null łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwa jajka ugotuj na twardo następnie przekrój na pół, wyjmij żółtka, a białka wyłóż na deskę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Żółtka rozetrzyj, dodaj dwie łyżki bułki tartej, śmietanę, cebulę, surowe jajko.

Krok 4

Porcje farszu nałóż do białek.

Krok 5

Ułóż na blasze, posyp bułką tartą i skrop roztopionym masłem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 15 minut.

Krok 3

Farsz dopraw przyprawą Knorr i posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej