
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
2 szklanki
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
150 gramów
200 gramów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj, odcedź i włóż do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zarumień na maśle i dodaj do makaronu.
Krok 3
Warzywa obierz. Marchew pokrój w plastry, por na 2 centymetrowe kawałki. Ułóż wraz z brukselką na makaronie.
Krok 4
Mleko dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, imbirem, solą, pieprzem i natką pietruszki.
Krok 5
Wymieszaj z jajkiem i wlej do makaronu. Posyp startym serem.
Krok 6
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej