Zapiekanka warzywna z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka warzywna z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

2 szklanki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

150 gramów

200 gramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, odcedź i włóż do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zarumień na maśle i dodaj do makaronu.

Krok 3

Warzywa obierz. Marchew pokrój w plastry, por na 2 centymetrowe kawałki. Ułóż wraz z brukselką na makaronie.

Krok 4

Mleko dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, imbirem, solą, pieprzem i natką pietruszki.

Krok 5

Wymieszaj z jajkiem i wlej do makaronu. Posyp startym serem.

Krok 6

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej