
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
2 szklanki
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
150 gramów
200 gramów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj, odcedź i włóż do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zarumień na maśle i dodaj do makaronu.
Krok 3
Warzywa obierz. Marchew pokrój w plastry, por na 2 centymetrowe kawałki. Ułóż wraz z brukselką na makaronie.
Krok 4
Mleko dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, imbirem, solą, pieprzem i natką pietruszki.
Krok 5
Wymieszaj z jajkiem i wlej do makaronu. Posyp startym serem.
Krok 6
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej