Zapiekanka warzywna z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka warzywna z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

2 szklanki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

150 gramów

200 gramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, odcedź i włóż do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zarumień na maśle i dodaj do makaronu.

Krok 3

Warzywa obierz. Marchew pokrój w plastry, por na 2 centymetrowe kawałki. Ułóż wraz z brukselką na makaronie.

Krok 4

Mleko dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, imbirem, solą, pieprzem i natką pietruszki.

Krok 5

Wymieszaj z jajkiem i wlej do makaronu. Posyp startym serem.

Krok 6

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka warzywna z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tagliatelle z cukinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej