Zapiekanka z makaronem i różnymi serami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronem i różnymi serami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

400 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, odcedź.

Krok 2

Następnie wymieszaj makaron z serami. Odłóż 0,5 szklanki serowej mieszanki.

Krok 3

Mieszankę włóż do naczynia żaroodpornego, wierzch posyp pozostałą mieszanką serów i piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Farszynki z mięsem
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej