Zapiekanka z makaronem i różnymi serami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronem i różnymi serami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

400 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, odcedź.

Krok 2

Następnie wymieszaj makaron z serami. Odłóż 0,5 szklanki serowej mieszanki.

Krok 3

Mieszankę włóż do naczynia żaroodpornego, wierzch posyp pozostałą mieszanką serów i piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste leczo
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej