Zapiekanka z makaronem i różnymi serami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronem i różnymi serami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

400 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, odcedź.

Krok 2

Następnie wymieszaj makaron z serami. Odłóż 0,5 szklanki serowej mieszanki.

Krok 3

Mieszankę włóż do naczynia żaroodpornego, wierzch posyp pozostałą mieszanką serów i piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronem i różnymi serami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej