Zapiekanka z parówkami i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z parówkami i makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

null

1 łyżka

4 łyżki

500 gramów

0.5 sztuki

5 sztuk

8 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, parówki pokrój w plastry i podsmaż na patelni.

Krok 2

W trakcie smażenia dodaj zioła oraz Przyprawę do gyrosa Knorr.

Krok 3

Do naczynia wrzuć 2 łyżki koncentratu pomidorowego, szczyptę przyprawy Knorr, pół kostki rosołowej Knorr, szczyptę cukru i ciepłej wody. Dokładnie wszystko wymieszaj by powstał sos.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, posyp bułka tartą i włóż makaron, parówki, ser i zalej połową sosu i nakładaj kolejne warstwy, na wierzchu powinny być oliwki, ser i sos.

Krok 5

Zapiekankę piecz przez 20 minut w temperaturze 160 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej