Zapiekanka z parówkami i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z parówkami i makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

null

1 łyżka

4 łyżki

500 gramów

0.5 sztuki

5 sztuk

8 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, parówki pokrój w plastry i podsmaż na patelni.

Krok 2

W trakcie smażenia dodaj zioła oraz Przyprawę do gyrosa Knorr.

Krok 3

Do naczynia wrzuć 2 łyżki koncentratu pomidorowego, szczyptę przyprawy Knorr, pół kostki rosołowej Knorr, szczyptę cukru i ciepłej wody. Dokładnie wszystko wymieszaj by powstał sos.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, posyp bułka tartą i włóż makaron, parówki, ser i zalej połową sosu i nakładaj kolejne warstwy, na wierzchu powinny być oliwki, ser i sos.

Krok 5

Zapiekankę piecz przez 20 minut w temperaturze 160 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej