
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
null
1 łyżka
4 łyżki
500 gramów
0.5 sztuki
5 sztuk
8 sztuk
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj, parówki pokrój w plastry i podsmaż na patelni.
Krok 2
W trakcie smażenia dodaj zioła oraz Przyprawę do gyrosa Knorr.
Krok 3
Do naczynia wrzuć 2 łyżki koncentratu pomidorowego, szczyptę przyprawy Knorr, pół kostki rosołowej Knorr, szczyptę cukru i ciepłej wody. Dokładnie wszystko wymieszaj by powstał sos.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, posyp bułka tartą i włóż makaron, parówki, ser i zalej połową sosu i nakładaj kolejne warstwy, na wierzchu powinny być oliwki, ser i sos.
Krok 5
Zapiekankę piecz przez 20 minut w temperaturze 160 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej