Zapiekanka z parówkami i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z parówkami i makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

null

1 łyżka

4 łyżki

500 gramów

0.5 sztuki

5 sztuk

8 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, parówki pokrój w plastry i podsmaż na patelni.

Krok 2

W trakcie smażenia dodaj zioła oraz Przyprawę do gyrosa Knorr.

Krok 3

Do naczynia wrzuć 2 łyżki koncentratu pomidorowego, szczyptę przyprawy Knorr, pół kostki rosołowej Knorr, szczyptę cukru i ciepłej wody. Dokładnie wszystko wymieszaj by powstał sos.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, posyp bułka tartą i włóż makaron, parówki, ser i zalej połową sosu i nakładaj kolejne warstwy, na wierzchu powinny być oliwki, ser i sos.

Krok 5

Zapiekankę piecz przez 20 minut w temperaturze 160 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron Mac and cheese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej