Zapiekanka z parówkami i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z parówkami i makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

null

1 łyżka

4 łyżki

500 gramów

0.5 sztuki

5 sztuk

8 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, parówki pokrój w plastry i podsmaż na patelni.

Krok 2

W trakcie smażenia dodaj zioła oraz Przyprawę do gyrosa Knorr.

Krok 3

Do naczynia wrzuć 2 łyżki koncentratu pomidorowego, szczyptę przyprawy Knorr, pół kostki rosołowej Knorr, szczyptę cukru i ciepłej wody. Dokładnie wszystko wymieszaj by powstał sos.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, posyp bułka tartą i włóż makaron, parówki, ser i zalej połową sosu i nakładaj kolejne warstwy, na wierzchu powinny być oliwki, ser i sos.

Krok 5

Zapiekankę piecz przez 20 minut w temperaturze 160 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z parówkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej