Znakomity omlet paprykowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Znakomity omlet paprykowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null

4 sztuki

null

100 mililitrów

2 sztuki

null

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i rozetnij na połówki. Usuń gniazda nasienne, potnij w paseczki.

Krok 2

Ziemniaki obierz pokrój w plasterki, tak samo cebulę dymkę. Podsmaż składniki na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, dodaj osączoną fasolkę. Przesmaż.

Krok 3

Jajka roztrzep razem z mlekiem i dopraw do smaku, wylej masę jajeczną na podpieczone warzywa i smaż przez ok.15 minut.

Krok 4

Przewróć na drugą stronę i podpiecz jeszcze przez ok.5 minut Omlet paprykowy podawaj z listkami świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej