
Składniki
300 gramów
null
4 sztuki
null
100 mililitrów
2 sztuki
null
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, osusz i rozetnij na połówki. Usuń gniazda nasienne, potnij w paseczki.
Krok 2
Ziemniaki obierz pokrój w plasterki, tak samo cebulę dymkę. Podsmaż składniki na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, dodaj osączoną fasolkę. Przesmaż.
Krok 3
Jajka roztrzep razem z mlekiem i dopraw do smaku, wylej masę jajeczną na podpieczone warzywa i smaż przez ok.15 minut.
Krok 4
Przewróć na drugą stronę i podpiecz jeszcze przez ok.5 minut Omlet paprykowy podawaj z listkami świeżych ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej