Znakomity omlet paprykowy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

0

4 sztuki

0

100 mililitrów

2 sztuki

0

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i rozetnij na połówki. Usuń gniazda nasienne, potnij w paseczki.

Krok 2

Ziemniaki obierz pokrój w plasterki, tak samo cebulę dymkę. Podsmaż składniki na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, dodaj osączoną fasolkę. Przesmaż.

Krok 3

Jajka roztrzep razem z mlekiem i dopraw do smaku, wylej masę jajeczną na podpieczone warzywa i smaż przez ok.15 minut.

Krok 4

Przewróć na drugą stronę i podpiecz jeszcze przez ok.5 minut Omlet paprykowy podawaj z listkami świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej