Znakomity omlet paprykowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Znakomity omlet paprykowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null

4 sztuki

null

100 mililitrów

2 sztuki

null

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i rozetnij na połówki. Usuń gniazda nasienne, potnij w paseczki.

Krok 2

Ziemniaki obierz pokrój w plasterki, tak samo cebulę dymkę. Podsmaż składniki na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, dodaj osączoną fasolkę. Przesmaż.

Krok 3

Jajka roztrzep razem z mlekiem i dopraw do smaku, wylej masę jajeczną na podpieczone warzywa i smaż przez ok.15 minut.

Krok 4

Przewróć na drugą stronę i podpiecz jeszcze przez ok.5 minut Omlet paprykowy podawaj z listkami świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Znakomity omlet paprykowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej