
Składniki
300 gramów
null
4 sztuki
null
100 mililitrów
2 sztuki
null
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, osusz i rozetnij na połówki. Usuń gniazda nasienne, potnij w paseczki.
Krok 2
Ziemniaki obierz pokrój w plasterki, tak samo cebulę dymkę. Podsmaż składniki na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, dodaj osączoną fasolkę. Przesmaż.
Krok 3
Jajka roztrzep razem z mlekiem i dopraw do smaku, wylej masę jajeczną na podpieczone warzywa i smaż przez ok.15 minut.
Krok 4
Przewróć na drugą stronę i podpiecz jeszcze przez ok.5 minut Omlet paprykowy podawaj z listkami świeżych ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej