Żołądki drobiowe z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żołądki drobiowe z ryżem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 szklanki

400 gramów

3 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki gotuj 40 minut w 1,5 litra wody z dodatkiem Kostek Rosołu z kury Knorr.

Krok 2

Następnie wyciągnij, schłodź i pokrój w paski. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. pieczarki pokrój w cząstki, cebulę w plastry.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i przesmaż. wlej 0,5 szklanki wywaru z gotowania żołądków i poduś chwilę.

Krok 4

Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Krok 5

Pokrojone żołądki dodaj do pieczarek wraz z pomidorami. Wymieszaj, podgrzej i dopraw pieprzem. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej