
Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 szklanki
400 gramów
3 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żołądki gotuj 40 minut w 1,5 litra wody z dodatkiem Kostek Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
Następnie wyciągnij, schłodź i pokrój w paski. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. pieczarki pokrój w cząstki, cebulę w plastry.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i przesmaż. wlej 0,5 szklanki wywaru z gotowania żołądków i poduś chwilę.
Krok 4
Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.
Krok 5
Pokrojone żołądki dodaj do pieczarek wraz z pomidorami. Wymieszaj, podgrzej i dopraw pieprzem. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej