Żołądki drobiowe z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żołądki drobiowe z ryżem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 szklanki

400 gramów

3 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki gotuj 40 minut w 1,5 litra wody z dodatkiem Kostek Rosołu z kury Knorr.

Krok 2

Następnie wyciągnij, schłodź i pokrój w paski. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. pieczarki pokrój w cząstki, cebulę w plastry.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i przesmaż. wlej 0,5 szklanki wywaru z gotowania żołądków i poduś chwilę.

Krok 4

Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Krok 5

Pokrojone żołądki dodaj do pieczarek wraz z pomidorami. Wymieszaj, podgrzej i dopraw pieprzem. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej