Żołądki drobiowe z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żołądki drobiowe z ryżem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 szklanki

400 gramów

3 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki gotuj 40 minut w 1,5 litra wody z dodatkiem Kostek Rosołu z kury Knorr.

Krok 2

Następnie wyciągnij, schłodź i pokrój w paski. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. pieczarki pokrój w cząstki, cebulę w plastry.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i przesmaż. wlej 0,5 szklanki wywaru z gotowania żołądków i poduś chwilę.

Krok 4

Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Krok 5

Pokrojone żołądki dodaj do pieczarek wraz z pomidorami. Wymieszaj, podgrzej i dopraw pieprzem. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej