
Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 szklanki
400 gramów
3 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żołądki gotuj 40 minut w 1,5 litra wody z dodatkiem Kostek Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
Następnie wyciągnij, schłodź i pokrój w paski. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. pieczarki pokrój w cząstki, cebulę w plastry.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i przesmaż. wlej 0,5 szklanki wywaru z gotowania żołądków i poduś chwilę.
Krok 4
Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.
Krok 5
Pokrojone żołądki dodaj do pieczarek wraz z pomidorami. Wymieszaj, podgrzej i dopraw pieprzem. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej