Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

18 sztuk

3 litry

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i myjemy kroimy w kosteczkę.Marchew obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach wkładamy do garnuszka.Liść laurowy i ziele angielskie dodajemy do zupy oraz 6 rosołków wołowych Knorr .

Krok 2

Gotujemy na małym ogniu aż będą miękkie ziemniaki wtedy dodajemy buraczki marynowane ja wekuje na zimę potem przydają się do zupy

Krok 3

Gotujemy razem jeszcze jakieś 25 minut smakujemy czy nie brakuje nam niczego. Czasem dodajemy ząbek czosnku starty i szczyptę kwasku cytrynowego . Prawie na sam koniec dodajemy ugotowane uszka z kapusta i grzybami i podajemy razem z nasza zupa buraczkową

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej