Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
3 litry
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
6 sztuk
200 gramów
18 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy i myjemy kroimy w kosteczkę.Marchew obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach wkładamy do garnuszka.Liść laurowy i ziele angielskie dodajemy do zupy oraz 6 rosołków wołowych Knorr .
Krok 2
Gotujemy na małym ogniu aż będą miękkie ziemniaki wtedy dodajemy buraczki marynowane ja wekuje na zimę potem przydają się do zupy
Krok 3
Gotujemy razem jeszcze jakieś 25 minut smakujemy czy nie brakuje nam niczego. Czasem dodajemy ząbek czosnku starty i szczyptę kwasku cytrynowego . Prawie na sam koniec dodajemy ugotowane uszka z kapusta i grzybami i podajemy razem z nasza zupa buraczkową
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej