Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 litry

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

200 gramów

18 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i myjemy kroimy w kosteczkę.Marchew obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach wkładamy do garnuszka.Liść laurowy i ziele angielskie dodajemy do zupy oraz 6 rosołków wołowych Knorr .

Krok 2

Gotujemy na małym ogniu aż będą miękkie ziemniaki wtedy dodajemy buraczki marynowane ja wekuje na zimę potem przydają się do zupy

Krok 3

Gotujemy razem jeszcze jakieś 25 minut smakujemy czy nie brakuje nam niczego. Czasem dodajemy ząbek czosnku starty i szczyptę kwasku cytrynowego . Prawie na sam koniec dodajemy ugotowane uszka z kapusta i grzybami i podajemy razem z nasza zupa buraczkową

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa cebulowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej