Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
3 litry
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
6 sztuk
200 gramów
18 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy i myjemy kroimy w kosteczkę.Marchew obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach wkładamy do garnuszka.Liść laurowy i ziele angielskie dodajemy do zupy oraz 6 rosołków wołowych Knorr .
Krok 2
Gotujemy na małym ogniu aż będą miękkie ziemniaki wtedy dodajemy buraczki marynowane ja wekuje na zimę potem przydają się do zupy
Krok 3
Gotujemy razem jeszcze jakieś 25 minut smakujemy czy nie brakuje nam niczego. Czasem dodajemy ząbek czosnku starty i szczyptę kwasku cytrynowego . Prawie na sam koniec dodajemy ugotowane uszka z kapusta i grzybami i podajemy razem z nasza zupa buraczkową
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































