Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

18 sztuk

3 litry

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i myjemy kroimy w kosteczkę.Marchew obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach wkładamy do garnuszka.Liść laurowy i ziele angielskie dodajemy do zupy oraz 6 rosołków wołowych Knorr .

Krok 2

Gotujemy na małym ogniu aż będą miękkie ziemniaki wtedy dodajemy buraczki marynowane ja wekuje na zimę potem przydają się do zupy

Krok 3

Gotujemy razem jeszcze jakieś 25 minut smakujemy czy nie brakuje nam niczego. Czasem dodajemy ząbek czosnku starty i szczyptę kwasku cytrynowego . Prawie na sam koniec dodajemy ugotowane uszka z kapusta i grzybami i podajemy razem z nasza zupa buraczkową

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa kukurydziana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej