Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

18 sztuk

3 litry

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i myjemy kroimy w kosteczkę.Marchew obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach wkładamy do garnuszka.Liść laurowy i ziele angielskie dodajemy do zupy oraz 6 rosołków wołowych Knorr .

Krok 2

Gotujemy na małym ogniu aż będą miękkie ziemniaki wtedy dodajemy buraczki marynowane ja wekuje na zimę potem przydają się do zupy

Krok 3

Gotujemy razem jeszcze jakieś 25 minut smakujemy czy nie brakuje nam niczego. Czasem dodajemy ząbek czosnku starty i szczyptę kwasku cytrynowego . Prawie na sam koniec dodajemy ugotowane uszka z kapusta i grzybami i podajemy razem z nasza zupa buraczkową

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa buraczkowa z uszkami z kapusta i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa ramen
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej