
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 szczypta
2 szczypty
2 sztuki
1 sztuka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę zalej wodą i mocz najlepiej całą noc.
Krok 2
Namoczoną fasolę odcedź, dobrze opłucz w czystej wodzie i przesyp do garnka. Zalej wodą i gotuj aż fasola będzie miękka (ok 30-40 min).
Krok 3
Dodaj również posiekany seler i marchew, bulion, sól, pieprz i gotuj jeszcze 20 minut. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































