
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 szczypta
2 szczypty
2 sztuki
1 sztuka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę zalej wodą i mocz najlepiej całą noc.
Krok 2
Namoczoną fasolę odcedź, dobrze opłucz w czystej wodzie i przesyp do garnka. Zalej wodą i gotuj aż fasola będzie miękka (ok 30-40 min).
Krok 3
Dodaj również posiekany seler i marchew, bulion, sól, pieprz i gotuj jeszcze 20 minut. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej