Zupa fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulę posiekaj. ziemniaki i marchewkę zetrzyj na tarce. Fasolę odcedź. Cukinię pokrój w małą kostkę.

Krok 2

Zagotuj 1,5 l wody i rozprowadź w niej kostkę rosołową wołową Knorr.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Ziemniaki i marchewkę Dodawaj powoli do smażącej się cebuli i czosnku. Duś wszystko, aż będzie miękkie.

Krok 4

Dolej bulion i zmiksuj.

Krok 5

Na koniec dodaj fasolę i cukinię. Gotuj jeszcze 10 min. Zupa nabierze charakteru, jeśli posypiesz ją świeżą natką pietruszką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej