
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulę posiekaj. ziemniaki i marchewkę zetrzyj na tarce. Fasolę odcedź. Cukinię pokrój w małą kostkę.
Krok 2
Zagotuj 1,5 l wody i rozprowadź w niej kostkę rosołową wołową Knorr.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Ziemniaki i marchewkę Dodawaj powoli do smażącej się cebuli i czosnku. Duś wszystko, aż będzie miękkie.
Krok 4
Dolej bulion i zmiksuj.
Krok 5
Na koniec dodaj fasolę i cukinię. Gotuj jeszcze 10 min. Zupa nabierze charakteru, jeśli posypiesz ją świeżą natką pietruszką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej