Zupa fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulę posiekaj. ziemniaki i marchewkę zetrzyj na tarce. Fasolę odcedź. Cukinię pokrój w małą kostkę.

Krok 2

Zagotuj 1,5 l wody i rozprowadź w niej kostkę rosołową wołową Knorr.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Ziemniaki i marchewkę Dodawaj powoli do smażącej się cebuli i czosnku. Duś wszystko, aż będzie miękkie.

Krok 4

Dolej bulion i zmiksuj.

Krok 5

Na koniec dodaj fasolę i cukinię. Gotuj jeszcze 10 min. Zupa nabierze charakteru, jeśli posypiesz ją świeżą natką pietruszką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grzybowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej