
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy warzywa.Buraki gotujemy w garnku, i osobno obrane marchewki i ziemniaki.Kiedy buraki będą miękkie,obieramy je ze skórki.Warzywa kroimy na małe kawałki i wszystko miksujemy w blenderze.
Krok 2
Robimy bulion sami lub używamy gotowego z kostki.Wlewamy razem z sokiem jabłkowym do zmiksowanych warzyw,mieszamy i doprawiamy.
Krok 3
Podajemy zupę w małych miseczkach z wyciętymi gwiazdkami z sera lub dowolna dekoracja.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej