
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy warzywa.Buraki gotujemy w garnku, i osobno obrane marchewki i ziemniaki.Kiedy buraki będą miękkie,obieramy je ze skórki.Warzywa kroimy na małe kawałki i wszystko miksujemy w blenderze.
Krok 2
Robimy bulion sami lub używamy gotowego z kostki.Wlewamy razem z sokiem jabłkowym do zmiksowanych warzyw,mieszamy i doprawiamy.
Krok 3
Podajemy zupę w małych miseczkach z wyciętymi gwiazdkami z sera lub dowolna dekoracja.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej