Składniki
4 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy warzywa.Buraki gotujemy w garnku, i osobno obrane marchewki i ziemniaki.Kiedy buraki będą miękkie,obieramy je ze skórki.Warzywa kroimy na małe kawałki i wszystko miksujemy w blenderze.
Krok 2
Robimy bulion sami lub używamy gotowego z kostki.Wlewamy razem z sokiem jabłkowym do zmiksowanych warzyw,mieszamy i doprawiamy.
Krok 3
Podajemy zupę w małych miseczkach z wyciętymi gwiazdkami z sera lub dowolna dekoracja.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej