Zupa krem z buraczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z buraczków

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Myjemy warzywa.Buraki gotujemy w garnku, i osobno obrane marchewki i ziemniaki.Kiedy buraki będą miękkie,obieramy je ze skórki.Warzywa kroimy na małe kawałki i wszystko miksujemy w blenderze.

Krok 2

Robimy bulion sami lub używamy gotowego z kostki.Wlewamy razem z sokiem jabłkowym do zmiksowanych warzyw,mieszamy i doprawiamy.

Krok 3

Podajemy zupę w małych miseczkach z wyciętymi gwiazdkami z sera lub dowolna dekoracja.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej