Zupa miso z paluszkiem krabowym i dymką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa miso z paluszkiem krabowym i dymką

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować bulion. Zagotować i zdjąć zupę z palnika. Dodać pastę miso i dokładnie wymieszać. Nie gotować!

Krok 2

Dodać posiekaną dymkę i paluszki krabowe.

Krok 3

Można podawać także z tofu i innymi warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa miso z paluszkiem krabowym i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa miso z paluszkiem krabowym i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa miso z paluszkiem krabowym i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa miso z paluszkiem krabowym i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa miso z paluszkiem krabowym i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa miso z paluszkiem krabowym i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa miso z paluszkiem krabowym i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa miso z paluszkiem krabowym i dymką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa brukselkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej