
Składniki
null
15 dekagramów
5 dekagramów
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 750 mililitrów wody i rozprowadź w niej kostki Buliony na włoszczyżnie
Krok 2
Obierz cebule i posiekaj bardzo drobno. Po oczyszczeniu łodyg, selera naciowego pokrój je w plasty.
Krok 3
Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i seler. Smaż mieszając przez cały czas smażenia, około 5 minut.
Krok 4
Całość zalej bulionem warzywnym. Wywar gotuj mniej więcej godzinę, koniecznie pod przykryciem.
Krok 5
Ser starannie rozgnieć widelcem do uzyskania jednolitej masy, a następnie dolej do niego śmietanę.
Krok 6
Masę serową dodaj do zupy i dokładnie wymieszaj. Zupę przepuść przez sito, lub zmiksuj, by pozbyć się jakichkolwiek grudek.
Krok 7
Umytą gruszkę przekrój wzdłuż na pół, usuń pestki i łuski ze środka, pokrój w kostkę. Dodaj do zupy. Przed podaniem porcje ozdób plastrem gruszki i liściem selera naciowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej