Zupa serowa z gruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa serowa z gruszką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

15 dekagramów

5 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 750 mililitrów wody i rozprowadź w niej kostki Buliony na włoszczyżnie

Krok 2

Obierz cebule i posiekaj bardzo drobno. Po oczyszczeniu łodyg, selera naciowego pokrój je w plasty.

Krok 3

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i seler. Smaż mieszając przez cały czas smażenia, około 5 minut.

Krok 4

Całość zalej bulionem warzywnym. Wywar gotuj mniej więcej godzinę, koniecznie pod przykryciem.

Krok 5

Ser starannie rozgnieć widelcem do uzyskania jednolitej masy, a następnie dolej do niego śmietanę.

Krok 6

Masę serową dodaj do zupy i dokładnie wymieszaj. Zupę przepuść przez sito, lub zmiksuj, by pozbyć się jakichkolwiek grudek.

Krok 7

Umytą gruszkę przekrój wzdłuż na pół, usuń pestki i łuski ze środka, pokrój w kostkę. Dodaj do zupy. Przed podaniem porcje ozdób plastrem gruszki i liściem selera naciowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej