Zupa serowa z gruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa serowa z gruszką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

15 dekagramów

5 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 750 mililitrów wody i rozprowadź w niej kostki Buliony na włoszczyżnie

Krok 2

Obierz cebule i posiekaj bardzo drobno. Po oczyszczeniu łodyg, selera naciowego pokrój je w plasty.

Krok 3

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i seler. Smaż mieszając przez cały czas smażenia, około 5 minut.

Krok 4

Całość zalej bulionem warzywnym. Wywar gotuj mniej więcej godzinę, koniecznie pod przykryciem.

Krok 5

Ser starannie rozgnieć widelcem do uzyskania jednolitej masy, a następnie dolej do niego śmietanę.

Krok 6

Masę serową dodaj do zupy i dokładnie wymieszaj. Zupę przepuść przez sito, lub zmiksuj, by pozbyć się jakichkolwiek grudek.

Krok 7

Umytą gruszkę przekrój wzdłuż na pół, usuń pestki i łuski ze środka, pokrój w kostkę. Dodaj do zupy. Przed podaniem porcje ozdób plastrem gruszki i liściem selera naciowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej