
Składniki
3 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 litr
200 gramów
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą fasolę namocz dzień wcześniej na noc. Gotuj w tej samej wodzie w której się moczyła do momentu, gdy będzie miękka i odcedź.
Krok 2
Cebulę i boczek posiekaj drobno i podsmaż.
Krok 3
Dodaj oczyszczoną, pokrojoną paprykę i chili.
Krok 4
Pomidory sparz, obierz ze skórki i rozkrój w ósemki, dodaj do warzyw i duś przez kilka minut na małym ogniu.
Krok 5
Warzywa przełóż do ugotowane fasoli, zalej bulionem i podgrzewaj przez 15-20 minut.
Krok 6
W razie potrzeby dopraw. Zupa powinna być bardzo ostra. Podawaj z chlebem lub tortillą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


















