Zupa z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa z białą fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 litr

200 gramów

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą fasolę namocz dzień wcześniej na noc. Gotuj w tej samej wodzie w której się moczyła do momentu, gdy będzie miękka i odcedź.

Krok 2

Cebulę i boczek posiekaj drobno i podsmaż.

Krok 3

Dodaj oczyszczoną, pokrojoną paprykę i chili.

Krok 4

Pomidory sparz, obierz ze skórki i rozkrój w ósemki, dodaj do warzyw i duś przez kilka minut na małym ogniu.

Krok 5

Warzywa przełóż do ugotowane fasoli, zalej bulionem i podgrzewaj przez 15-20 minut.

Krok 6

W razie potrzeby dopraw. Zupa powinna być bardzo ostra. Podawaj z chlebem lub tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej