Zupa z białą fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

68

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 litr

200 gramów

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą fasolę namocz dzień wcześniej na noc. Gotuj w tej samej wodzie w której się moczyła do momentu, gdy będzie miękka i odcedź.

Krok 2

Cebulę i boczek posiekaj drobno i podsmaż.

Krok 3

Dodaj oczyszczoną, pokrojoną paprykę i chili.

Krok 4

Pomidory sparz, obierz ze skórki i rozkrój w ósemki, dodaj do warzyw i duś przez kilka minut na małym ogniu.

Krok 5

Warzywa przełóż do ugotowane fasoli, zalej bulionem i podgrzewaj przez 15-20 minut.

Krok 6

W razie potrzeby dopraw. Zupa powinna być bardzo ostra. Podawaj z chlebem lub tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej