Zupa z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z białą fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 litr

200 gramów

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą fasolę namocz dzień wcześniej na noc. Gotuj w tej samej wodzie w której się moczyła do momentu, gdy będzie miękka i odcedź.

Krok 2

Cebulę i boczek posiekaj drobno i podsmaż.

Krok 3

Dodaj oczyszczoną, pokrojoną paprykę i chili.

Krok 4

Pomidory sparz, obierz ze skórki i rozkrój w ósemki, dodaj do warzyw i duś przez kilka minut na małym ogniu.

Krok 5

Warzywa przełóż do ugotowane fasoli, zalej bulionem i podgrzewaj przez 15-20 minut.

Krok 6

W razie potrzeby dopraw. Zupa powinna być bardzo ostra. Podawaj z chlebem lub tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej