Zupa z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z białą fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 litr

200 gramów

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą fasolę namocz dzień wcześniej na noc. Gotuj w tej samej wodzie w której się moczyła do momentu, gdy będzie miękka i odcedź.

Krok 2

Cebulę i boczek posiekaj drobno i podsmaż.

Krok 3

Dodaj oczyszczoną, pokrojoną paprykę i chili.

Krok 4

Pomidory sparz, obierz ze skórki i rozkrój w ósemki, dodaj do warzyw i duś przez kilka minut na małym ogniu.

Krok 5

Warzywa przełóż do ugotowane fasoli, zalej bulionem i podgrzewaj przez 15-20 minut.

Krok 6

W razie potrzeby dopraw. Zupa powinna być bardzo ostra. Podawaj z chlebem lub tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej