
Składniki
1.6 litra
2 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
15 dekagramów
30 dekagramów
10 dekagramów
0.5 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr przygotuj wywar.

Krok 2
Kukurydzę opłucz i zalej gotującą się, osoloną wodą, ugotuj, odcedź i wyłuskaj.

Krok 3
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki razem z kapustą zalej wywarem i ugotuj.

Krok 4
Pomidory sparz, obierz, następnie pokrój w kawałki.

Krok 5
Posiekaj drobno cebulę. Podsmaż i dodaj do ziemniaków, kukurydzy, pomidorów. Wlej śmietanę.

Krok 6
Chwilę pogotuj i dopraw do smaku Przyprawa Uniwersalną Delikat Knorr, pieprzem, curry i sokiem z cytryny. Zupę z kukurydzy z jarzynami podawaj zaraz po przygotowaniu.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej